Met Office предупреждава за бурите във Великобритания: изключете уредите и бъдете подготвени

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
264

Метеорологичната служба на Великобритания предупреждава всички домакинства в Англия да изключат уредите си и да подготвят спешни комплекти, тъй като силни бури заплашват да прекъснат текущата гореща вълна. Очаква се бурите, придружени от дъждове и гръмотевици, да прекратят топлото време през следващите дни.

Met Office препоръчва на британците да се подготвят, като изключат всички неосновни уреди, за да избегнат възможни токови удари, причинени от мълнии. Също така съветват да не се използват стационарни телефони по време на бурите, тъй като телефонните линии могат да предават електричество.

Ако се намирате на открито по време на буря, избягвайте контакт с вода и потърсете безопасно място далеч от дървета, метални предмети и високи структури. При загуба на електрозахранване, вместо да звъните на енергийната компания, трябва да се обадите на 105, за да докладвате проблема.

Тези предупреждения идват след най-горещия ден на 2024 г. в понеделник, 12 август, когато температурите достигнаха 34.8°C в Кеймбридж. Очаква се обаче температурите да започнат да спадат след бурите.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!