Стармър предупреждава за “болезнен” бюджет и възможни данъчни увеличения

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
109

Кийр Стармър загатна за възможни увеличения на данъците в бюджета през октомври, като предупреди, че ще трябва да вземе “болезнени” решения. Според него Лейбъристката партия е открила дефицит от 22 милиарда паунда в публичните финанси, оставен от предишните правителства на Консервативната партия.

В първата си голяма реч като министър-председател, Стармър заяви, че ще отнеме години, за да се възстанови икономиката след “14 години упадък” под управлението на консерваторите. Той подчерта, че някои решения ще бъдат непопулярни, като например ограничаване на данъчния статут на нерезидентите.

Стармър и финансовият министър Рейчъл Рийвс са отхвърлили възможността за увеличаване на подоходния данък, националното осигуряване или ДДС. Въпреки това, те бяха изненадани от мащаба на бюджетните проблеми, които откриха след встъпването им в длъжност. Рийвс обмисля увеличения на данъка върху капиталовите печалби и наследствения данък, като част от мерките за справяне с финансовата дупка.

Наложи се и трудното решение за спиране на зимните помощи за около 10 милиона пенсионери. Стармър защити тази мярка, въпреки критиките от страна на лейбъристки депутати.

Лидерът на Лейбъристката партия се надява да избегне гнева на избирателите, обвинявайки предишното правителство за икономическите проблеми и социалните кризи, които, според него, са наследени от предходните управления.

 www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!