Повишението на данъка върху горивата във Великобритания ще засили инфлацията, предупреждават автомобилни организации

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
0

Повишаването на данъка върху горивата би засилило инфлацията и би било “катастрофално” за британските бизнеси, предупредиха моторните организации. Това става в момент, когато Рейчъл Рийвс обмисля премахването на 13-годишното замразяване на този данък, за да покрие бюджетен дефицит от 40 милиарда паунда.

Според информирани източници, министърът на финансите се очаква да обяви края на временната отстъпка от 5 пенса на горивата от следващата година. Мярката беше въведена през 2022 г., след като цените на енергията скочиха поради пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна, и оттогава всяко правителство я продължава.

Служители на Министерството на финансите са призовали Рийвс да прекрати 13-годишното замразяване на данъка върху горивата, въпреки че тя ще трябва да балансира между фискалната полза и въздействието върху “работещите хора”, които се е ангажирала да защитава.

Съюзът на автомобилните превозвачи (RHA) призова Рийвс да запази сегашното замразяване, аргументирайки, че много бизнеси, особено малки и средни предприятия, няма да издържат на допълнителни разходи при вече напрегнати маржове на печалба. Едмънд Кинг, президент на АА, допълни, че всяко увеличение на данъка върху горивата би засегнало широк кръг от хора и би засилило инфлацията.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!