Кунева амбицирана да наложи нов тон в политиката

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
790

„21 век ще бъде век на друго управление, на намиране на съгласие, друг начин за упражняване на демокрацията. Не трябва да подценяваме гражданския глас".

Това каза Меглена Кунева в ефира на bTV.
Припомняме, на 18 декември първият български еврокомисар обяви учредяването на сдружение „България на гражданите”.
Бившият еврокомисар изтъкна, че има желаните и ще го изпълни – да наложи друг тон в политиката – тон на чуваемост.
„Още през януари ще направим първото си голямо предложение, свързано с начина, по който се назначават хора в Конституционния съд, например. Защото точният човек на точното място може да обърне държавата към добро”, посочи още Меглена Кунева.
„Независимо, че не съм в парламента и не изразявам партийни позиции, изразявам моите лични мнение и отговорност за нещата, на които държа”, изтъкна тя, подчертавайки, че няма да губи време.
Кунева каза още, че продължи да се държа по начина, по който го е правила досега и който й е спечелил доверието на хората: „Започнах с едно обещание – участвах в изборите, без да се отделя от това, което съм казала. Така смятам да продължавам да се държа. Тези хора гласуваха, защото това, което аз казвах, съвпадаше с тяхното убеждение, защото аз спазвах моите обещание”.
Тя отбеляза, че има желание да разговаря с партийните лидери и ще го реализира съвсем скоро. Меглена Кунева съобщи още, че от началото на тази година е поела още една посока – председателство на Европейската служба за гражданска инициатива.
Бившият министър по европейските въпроси коментира и темата Унгария и определи случващото се там като много опасно. „Там се случва типично за лошото управление – слуша се само една партия, а опозицията не може да повлияе”.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!