Принц Едуард ни помага срещу зарязването на деца

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
227

Третият син на Елизабет Втора е на посещение у нас със съпругата си СофиЗа пръв път от десет години на посещение в България са членове на кралското семество на Великобритания.


Принц Едуард и съпругата му Софи кацат днес следобед и първо ще посетят домакина си – президента Росен Плевнелиев. Те са тук по негова покана и по повод усилената работа и напредък по изваждането на деца от социалните домове у нас. Едуард е третият и най-млад син на кралица Елизабет Втора.

Кралското семейство ще посети болница “Св. София” заедно с министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов, където ще видят на практика как се осъществява медико-социалната грижа, която подкрепя родителите, когато те са изправени пред дилемата дали да изоставят детето си.

Като част от маршрута на принц Едуард в понеделник е първата изградена стая за майката и детето в болница “Св. София”. Това е специално помещение за родилките, които мислят дали да оставят детето си, където ще могат да отседнат на спокойствие и да премислят решението си. Там ще им помагат специалисти с индивидуална психологическа подкрепа.

Кралското семейство ще се срещне с жена, която е била в тази стая преди три месеца и е решила да задържи детето си, а сега се чувствала много щастлива от избора си.

След болницата фондация “За нашите деца” ще бъде домакин на кралското семейство, а също и на президента Плевнелиев, и на кмета на София Йорданка Фандъкова в Центъра за обществена подкрепа “Св. София”. Там гостите ще се срещнат с деца в приемна грижа и техните приемни родители.

В двора на центъра кралските особи ще видят изпълнението на българската традиция прощапулник на малкия Сашко, който е със синдром на Даун.

Визитата на кралските особи продължава в две локации. Принц Едуард ще присъства на демонстрация на скаутски умения на участници в Международната награда на херцога на Единбург в Природозащитния информационен център “Витоша”. По същото време принцеса Софи ще бъде на посещение в Южния парк в столицата на детската площадка “Азбукари” за игра и обучение, адаптирана и за деца с увреждания.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!