Избора на пиано за дома

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
677

Желаете да си закупите пиано, било то за украса към трапезарята или пък обичате да свирите. Преди да предприемете закупуването му от някой музикален магазин , трябва да се съобразите с големината на помещението, в което ще го поставите и със цената му и бюджета, който сте определили.

Може би се чудите какво да изберете, дали това да е пиано или пък роял? Няма значение дали ги избирате по различната облицовка или декор, дали ще отиват на мебелите в стаята или просто за контраст и акцент, те винаги ще изглежат красиво и стилно в дома ви. Какви всъщност са основните разлики между рояла и пианото? Не е от значение размера, формата и цената, най-важно е самото действие на съответния инструмент.
В рояла струните са разположение хоризонтално, чувкчето удря струнта отдолу и се връща обратно. Това означава, че посоката, я която чукчето удря е същата като на гравитацията, това пък от своя страна означава, че ударите ще бъдат с по-голяма повторяемост, интензивност и контрол над инструмента. При пианото нещата стоят точно по обратния начин – струните са вертикално разположени и чукчето ги удря отстрани. Така движението става обратно на гравитацията и ударите ще бъдат с по-малка повторяемост и интензивност, което означава, че вертикалните пиана просизввеждат по-бавно повтарящи се ноти.
Ако изборът ви е роял, ние бихме ви съветвали да изберете висококачествен роял, защото по-нискокачествения ще разочарова вашите очаквания. Ако не може да си позволите такъв, закупете вертикално пиано, защото има голям пулт и дълги струни.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!