В Лондон ще започне стачка на служителите на метрото

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
943

Лондон. Две 48-часови стачки ще проведат

служителите в лондонското метро. Акциите са насрочени за 4-5 и 11-12 февруари, предаде РИА Новости.
От профсъюзите заявиха, че работниците в подземната железница ще протестират срещу плановете за съкращаване на 950 работни места и намаляване на работното време на билетните каси. Според ръководството на метрото, съкращенията ще позволят да се спестят до 50 милиона фунта стерлинги годишно.
Персоналът на метеостанциите ще прекратят работата си на обяд, а до края на стачката част от машинистите няма да се явяват на работа.
Профсъюзите заявяват още, че касиерите в продължение на няколко часа няма да продават билети. Ще работят всички служители, от които зависи сигурността на работата на метрото. Стачката ще бъде първият протест на работниците в метрото за последните четири години. Последната голяма акция бе през ноември 2010 г.
От кметството на Лондон обявиха, че ще се предприемат всички мерки, за да се минимизират неудобствата за жителите на града заради стачката.
focus-news.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!