Израелски самолет кацнал принудително в София

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
336

Австрийски гражданин буйствал, но е задържан

Пътнически самолет на Израелските авиолинии, пътуващ за Мюнхен, е направил принудително кацане в София тази сутрин в 08:31 ч. заради агресивно поведение на един от пътниците.

Според източници от авиокомпанията пътникът е нападнал един от членовете на екипажа, предаде БНР.

Очевидец разказал, че пътникът внезапно станал от мястото си, изтичал по пътеката между седалките и удряйки по вратата на тоалетната, започнал да крещи: Тук се крият терористи!

Малко по-късно стана ясно, че австрийски гражданин, роден 1989 г., е предизвикал скандала на борда на самолета. Младият мъж е пътувал сам. Той се е скарал със стюард на борда на самолета, след което потърсил физическа саморазправа с него.

Самолетът е получил разрешение за приземяване в София, където агресивният пътник бил свален. Той е задържан от местните власти и предстои да бъде изпратен в Израел под охрана.

Пътникът е отведен в сградата на летище София, където му се извършват проби за алкохол и наркотици. По случая работи сектор “Сигурност” на летище София и Граничната полиция.

От пресцентъра на Летище София потвърдиха, че е самолет на “Ел Ал” е извършил принудително кацане, но не коментираха причината.

На борда на самолета Боинг-737 е имало 120 души.
По публикацията работи: Елка Василева

dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!