Всички полети на летище Манчестър са отменени или закъснели поради масово прекъсване на електрозахранването

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
131

Пътниците на летище Манчестър са изправени пред значителни закъснения и отменени полети след спиране на електрозахранването. Проблемът с електроснабдяването в района е засегнал летището и няколко други сгради. Терминали 1 и 2 са силно засегнати, докато Терминал 3 функционира нормално.

Летището съветва пътниците, които трябва да пътуват от Терминали 1 или 2, да се свържат с авиокомпаниите си за актуална информация, преди да дойдат на летището. Пътниците от Терминал 3 може да срещнат закъснения, но трябва да пристигнат на летището, освен ако авиокомпанията им не ги уведоми другояче.

Авиокомпаниите ще организират последващо пътуване за тези, чиито полети са отменени. Въпреки че захранването вече е възстановено, пътниците се сблъскват с дълги опашки, тъй като служителите по сигурността се опитват да обработят натрупания обем.

Летището издаде изявление, в което се извинява за неудобствата и заявява, че се стреми да възстанови нормалното обслужване възможно най-скоро. Авиокомпанията easyJet съобщи за дълги опашки на сигурността и проблеми с обработката на багаж, като пасажирите могат да се качват на борда само с ръчен багаж.

Закъсненията и отмените се случват в началото на натоварения летен сезон на третото по големина летище в Обединеното кралство.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!