Финансовият министър на Великобритания Рийвс: Ще вземам трудни решения за стимулиране на растежа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
136

ЛОНДОН, 8 юли (Ройтерс) – Новият финансов министър на Великобритания, Рейчъл Рийвс, ще обяви в понеделник, че ще взема “трудни решения” за стимулиране на икономическия растеж, включително бързи промени за деблокиране на инфраструктурата и насърчаване на частните инвестиции. Това ще бъде първата ѝ важна реч след победата на Лейбъристите на изборите миналата седмица.

“Миналата седмица британският народ гласува за промяна. През последните 72 часа започнах работата, необходима за изпълнение на този мандат,” ще каже Рийвс пред бизнес лидери, според откъси, публикувани от нейното Министерство на финансите. “Там, където правителствата не са били готови да вземат трудни решения за постигане на растеж – или са чакали твърде дълго, за да действат – аз ще действам.”

Рийвс, първата жена-финансов министър на Великобритания, трябва да подобри растежа, за да финансира увеличените разходи за обществени услуги, без да повишава основните данъци за работещите хора. Тя вече е изключила възможността за по-големи заеми за текущи разходи и е заявила, че дългът трябва да намалее като дял от икономиката до петата година от всяка прогноза.

Задачата не е улеснена от наследството на новото правителство от Консерваторите. Жизнените стандарти са в застой от 2010 г., публичният дълг е почти 100% от брутния вътрешен продукт (БВП), а данъците като дял от БВП са на път да достигнат най-високото си ниво от края на Втората световна война.

В речта си Рийвс ще очертае първите стъпки, които новото правителство ще предприеме, за да поправи основите на икономиката, според Министерството на финансите. Новоизбраният премиер Киър Стармър вече е обещал да използва голямото си парламентарно мнозинство, за да възстанови страната.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!