Лекарят на Джо Байдън разкри резултатите от “изключително подробен неврологичен преглед”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
105

Докторът на Джо Байдън обяви, че президентът не проявява симптоми на болестта на Паркинсон. Това бе изяснено в писмо след слухове, че специалист е посещавал Байдън няколко пъти през последната година.

Здравето на президента стана обект на внимание след неубедителното му представяне в дебат с Доналд Тръмп. Демократите го описаха като “непоправим провал”, “разпад” и “катастрофа в забавен кадър”.

Според The New York Times, регистрите на Белия дом показват, че неврологът д-р Кевин Канард е посещавал Белия дом осем пъти от миналото лято до пролетта на тази година.

Въпреки това, личният лекар на Байдън, д-р Кевин О’Конър, в писмо уточни, че “Президентът Байдън не е виждал невролог извън годишния си физически преглед”.

“Резултатите от тазгодишния преглед, описани в писмото ми от 28 февруари, са следните: ‘Изключително подробният неврологичен преглед отново бе успокоителен, тъй като не бяха открити никакви признаци, съвместими с церебеларни или други централни неврологични разстройства като инсулт, множествена склероза, Паркинсон…’.”

Писмото добавя, че д-р Канард в ролята си на консултант по неврология в Белия дом е лекувал много различни хора в сградата.

По-рано, прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер увери, че президентът е виждал невролог три пъти в рамките на годишните си физически прегледи.

В същото време, представителят на САЩ Адам Смит, водещ демократ в Комитета по въоръжените сили на Камарата на представителите, призова Байдън да се оттегли от президентската надпревара.

Това става след като дори най-близките съюзници на Байдън, включително бившият говорител на Камарата на представителите Нанси Пелоси, поставиха въпроси относно здравето му. В писмо до демократите в Конгреса, Байдън заяви, че е “твърдо решен” да се кандидатира за преизбиране.

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп заяви, че очаква Байдън да остане в надпреварата за Белия дом, добавяйки, че “Той има его и не иска да се откаже”.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!