Правителството спечели гласуването за запазване на ограниченията за детските надбавки за две деца

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
76

Правителството спечели гласуването за запазване на ограниченията за детските надбавки за две деца. Парламентът отхвърли предложение на Шотландската национална партия (SNP) за премахване на тази политика, която ограничава правото на получаване на Universal Credit или детски данъчен кредит за повече от две деца.

Няколко задни редици депутати от Лейбъристката партия, включително бившият сянков канцлер Джон Макдонъл, подкрепиха предложението на SNP, след като тяхната поправка не бе приета. Според BBC, лейбъристките партийни организатори заплашиха някои депутати с изключване от парламентарната група, ако гласуват за предложението на SNP. Гласуването завърши с 363 гласа “против” и 103 “за”.

След убедителната победа на Лейбъристката партия на изборите, организации за борба с бедността и някои лейбъристки лидери, като Ана Сарвар и Анди Бърнъм, настояват за премахване на ограничението. Въпреки това, правителството заяви, че не е готово да прави “нефинансирани обещания”.

Премиерът сър Кийр Стармър призна важността на въпроса, но каза, че няма лесно решение за детската бедност. Една самотна майка сподели пред BBC, че е трудно да осигури основните нужди на децата си и че ограничението оказва негативно въздействие върху психическото състояние на хората.

Поправката на SNP беше подписана от 21 депутати, включително някои от Plaid Cymru, Зелената партия, SDLP, Alliance Party и трима независими, включително бившият лидер на Лейбъристката партия Джереми Корбин.

Джон Макдонъл заяви в видео, че ще гласува за поправката на SNP, следвайки примера на Стармър, който призовава да се постави страната пред партията. Депутатката Зара Султана също заяви, че ще гласува за поправката, наричайки политиката “жестока” и водеща до увеличаване на детската бедност.

Други лейбъристки депутати също подписаха поправка за премахване на ограничението, като настояват правителството да определи ясен график за това. Лидерът на SNP в Уестминстър, Стивън Флин, призова Стармър да не пропуска първия си голям тест като премиер.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!