Полицейски служители пострадали при насилствени сблъсъци с крайнодесни, докато безредиците обхващат страната

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
72

Групи от крайнодесни хулигани се сблъскаха с полицията за четвърти пореден ден, докато безредиците продължават да се разпространяват в цялата страна след нападението с нож в Саутпорт.

В Ливърпул няколко офицери бяха ранени по време на „сериозни безредици“, при които бяха замервани с тухли, бутилки, фойерверки, а в някои случаи и с столове и скутери. Планираните митинги в градове из цялата страна започнаха в събота, докато напрежението остава високо след убийството на три млади момичета в тематичен клуб за ваканции, посветен на Тейлър Суифт в понеделник.

Полицията в Хъмбърсайд съобщи, че „на този етап се смята, че трима офицери са пострадали“, след като група хора нападнаха хотел, в който са настанени търсещи убежище. Сър Киър Стармър заяви, че полицията има „пълната подкрепа“ на правителството да предприеме действия срещу „екстремистите“, които нападат офицерите и се опитват да „сеят омраза“, докато той проведе кризисни разговори с министрите относно насилието в части от Англия.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!