Великобритания се подготвя за най-горещия ден на годината с температури до 34°C

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
194

Великобритания се подготвя за “най-горещия ден на годината”, като температурите се очаква да достигнат до 34°C. Лондон и южната част на страната ще усетят най-високите температури, като Лондон може да достигне 33°C, а Кеймбридж – 34°C. Това е по-високо от предишния рекорд за годината – 32°C, регистриран в Лондон в края на юли.

Средните температури в Средна Англия, Линкълншир, Източна Англия и Югоизточна Англия ще достигнат 30°C или повече, като през нощта температурите остават около 20°C. Метеорологичната служба предупреждава за горещо и влажно време, с възможност за гръмотевични бури в късния следобед и през нощта.

Жълт здравен сигнал за топлината е издаден от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство за Средна и Южна Англия, валиден до вторник сутринта. Високите температури се дължат частично на Тропическата буря Деби, която е пренесла топъл въздух към по-високите ширини.

Въпреки горещото време на юг, в Северна Англия, Шотландия и Северна Ирландия е издадено предупреждение за гръмотевични бури, което е в сила до понеделник следобед. Възможни са интензивни валежи, гръмотевици, градушка и силни ветрове, което може да предизвика локални наводнения и проблеми с транспорта.

Шофьорите в северните райони са предупредени за риск от трудно шофиране и затворени пътища поради внезапни наводнения, като има и възможност за прекъсване на електрозахранването и транспортните услуги.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!