Момиче на 11 години и нейната майка бяха наръгани в „целенасочена атака“ на Лестър Скуеър в Лондон, спасени от работник в чаен магазин

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
853

Охранител успя да неутрализира нападателя, докато той атакуваше момичето и нейната 34-годишна майка. Служители на чаения магазин TWG разказаха, че техният колега Абдула бързо се намесил и задържал нападателя, който целенасочено нападнал момичето.

Метрополитанската полиция съобщи, че мъж е арестуван след нападението, което се случило около 11:36 часа в оживената туристическа зона в Лондон. Според един от служителите, ако Абдула не се беше намесил, момичето вероятно щеше да загине на място. Той успял да задържи нападателя за около 15 минути, докато полицията пристигне.

Момичето е откарано в болница със сериозни наранявания, но състоянието ѝ не се смята за животозастрашаващо. Полицията не вярва, че жертвите и нападателят се познават.

Абдула разказва, че успял да изтръгне ножа от ръцете на нападателя, след като чул писъци и видял, че мъжът напада детето. Работниците приютиха момичето и жената в магазина си, докато чакали линейката.

Полицията не търси други заподозрени във връзка с инцидента. Главен инспектор Кристина Джеса похвали смелостта на гражданите и служителите, които се намесили, като подчерта, че в момента се води разследване за установяване на мотивите на нападателя.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!