Мъж обвинен в опит за убийство на 11-годишно момиче в Лестър Скуеър, Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
156

Мъж беше обвинен в опит за убийство на 11-годишно момиче след нападение с нож в Лестър Скуеър, Лондон. Йоан Пинтару, 32-годишен, без постоянен адрес, ще се яви пред съда в Уестминстър днес, с обвинения за опит за убийство и притежание на оръжие.

Момичето беше откарано в болница след нападението, като нараняванията ѝ не са животозастрашаващи. Първоначално се смяташе, че и майката на детето, на 34 години, също е пострадала, но по-късно беше установено, че кръвта по нея е от раните на дъщеря ѝ.

Нападението се случи в чайния магазин TWG в сърцето на Лестър Скуеър, като полицията го определи като случаен инцидент, който не е свързан с тероризъм. Един от охранителите в магазина, наречен Абдула, беше обявен за герой, след като се намеси и защити момичето по време на атаката.

Полицията беше повикана на мястото в 11:34 часа на 12 август след сигнал за нападение с нож. Детектив Кристина Джесах изрази съчувствие към жертвите и похвали смелостта на гражданите, които са се намесили в инцидента.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!