Предупреждение за британските домакинства: Дръжте прозорците затворени през следващите 4 седмици

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
224

На домакинствата във Великобритания е препоръчано да държат прозорците си затворени “по всяко време” през следващите четири седмици. Това предупреждение не е свързано с високи температури, тъй като метеорологичната служба прогнозира умерен климат с температури между 18 и 25°C.

Истинската причина е свързана с настъпването на сезона на паяците. Тези осмокраки същества започват да навлизат в британските домове от средата на август до началото на октомври в търсене на партньор преди зимата. Мъжките паяци обикалят домовете в търсене на женски, докато женските паяци остават на едно място и очакват.

Паяците могат да се промъкнат през всяка малка пролука – пукнатини в первази на прозорците, фуги в тухлите или под врати. Ако обаче домът ви е добре поддържан и няма отвори, отворените прозорци все още са лесен път за тях. В по-късното лято, когато все още се отварят прозорци за хладен въздух, паяците ще използват възможността да влязат. Тъй като паяците са нощни създания, оставянето на прозорец отворен през нощта може да ги привлече.

Най-ефективният начин да предотвратите нежелани посетители е да държите прозорците затворени през деня и нощта.

Въпреки че много хора се страхуват от паяци, те могат да бъдат полезни, като се хранят с мухи и други насекоми, без да представляват заплаха за вас или вашите домашни любимци.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!