Типичната сметка за енергия на домакинствата в Обединеното кралство се увеличава с £149 от октомври

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
117

От октомври месец типичната годишна сметка за енергия на едно домакинство в Обединеното кралство ще се увеличи с £149, като новият лимит на цените ще достигне £1,717 годишно. Това представлява увеличение с 10% в сравнение с текущите цени. Лимитът, определен от енергийния регулатор Ofgem, засяга 27 милиона домакинства в Англия, Уелс и Шотландия.

Въпреки че цените са по-ниски от миналогодишните зимни нива, увеличението идва в момент, когато някои форми на помощ за сметките вече са отменени. Също така, новото правителство обяви, че спира зимните плащания за гориво за 10 милиона пенсионери в Англия и Уелс.

Причината за увеличението е свързана с по-високите цени на международните енергийни пазари, повлияни от геополитически напрежения и екстремни метеорологични условия. Въпреки това, сметките ще останат с около £117 по-ниски в сравнение с октомври миналата година. Очаква се обаче ново увеличение на цените през януари.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!