Великобритания: Издадено предупреждение за гръмотевични бури и опасност от градушки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
296

Издадено е предупреждение за гръмотевични бури в големи части на Англия и Уелс, с риск от “чести мълнии и градушки”. Жълтото предупреждение за гръмотевични бури е в сила от 4:00 до 21:00 ч. в неделя и обхваща територия от остров Уайт до границата с Шотландия, както и западните части на Уелс, включително Кардиф.

Метеорологичната служба на Великобритания съобщи, че в събота вечерта се очакват “няколко краткотрайни дъжда и изолирани гръмотевични бури”, но в неделя сутринта “ще се увеличи рискът от по-активни и организирани силни дъждове и гръмотевични бури” в южните части на Англия.

Предупреждението добавя, че рискът от бури ще се разпространи на север през следобеда и вечерта. Въпреки че е несигурно до каква степен бурите ще засегнат различни райони, при тяхно настъпване може да паднат 30 до 40 мм дъжд за по-малко от час, а на места дори над 75 мм, което може да доведе до наводнения и нарушения в транспорта.

Допълнителни опасности включват чести мълнии и градушки, особено в южните и централни части на Англия. Очаква се по-сухо и слънчево време в северозападната част на Англия, а в югоизтока ще бъде топло и влажно, с температури до 30°C.

www.budilnik.com

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!