Ранно освобождаване на над 1,700 затворници предизвиква притеснения за жертвите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
113

Повече от 1,700 затворници в Англия и Уелс са освободени по-рано по правителствена програма за намаляване на пренаселеността в затворите. Според информация, не всички жертви са били уведомени за ранното освобождаване на техните нападатели, което е предизвикало опасения, че те не са имали възможност да вземат защитни мерки.

Баронеса Нюлав, комисар за жертвите на Англия и Уелс, изрази притеснения, че много жертви не са били предупредени навреме. Тя подчерта, че от началото на програмата е търсила уверения, че всички засегнати жертви ще бъдат уведомени за освобождаването на престъпниците.

Съюзът на пробационните служители Napo определи програмата като “бомба със закъснител”, която може да застраши обществената безопасност, тъй като рисковете не са били правилно оценени. Министерството на правосъдието (MoJ) обясни, че решението за ранно освобождаване се базира на престъплението, а не на личността на извършителя.

Жертва на нападение, Елизабет Хъдсън, сподели, че се чувства „зле“, след като научила, че нейният нападател може да бъде освободен по програмата. Около 5,500 престъпници ще бъдат освободени през септември и октомври, за да излежават остатъка от присъдата си под строги условия на пробация.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!