Лейбъристите предлагат забрана на безпричинните изгонвания и повече права за наемателите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
185

Лейбъристката партия предлага нов законопроект, който ще забрани безпричинните изгонвания на наематели и ще даде повече права на наемателите, включително правото да искат домашни любимци. Законопроектът „Права на наемателите“ ще премахне известията по Член 21, които позволяват на собствениците да изгонват наематели без причина, и ще даде на наемателите възможност да се борят срещу несправедливо увеличение на наема.

Заместник министър-председателят Ангела Рейнър заяви, че е необходимо да се преразгледат правилата за наемане, за да се балансират правата на наематели и собственици. Законът ще приближи Англия до Шотландия, където безпричинните изгонвания са забранени от над пет години.

Други предложения включват:

  • Право на наемателите да искат домашни любимци, които собствениците не могат да откажат без основателна причина.
  • Забрана на наддавания за наеми между наематели.
  • Защита срещу дискриминация спрямо наематели с деца или тези на социални помощи.
  • Разширяване на законите, които задължават собствениците да поправят мухъл в жилищата.

Въпреки че законопроектът е приветстван от различни групи за защита на наемателите, има опасения, че може да се злоупотребява с новите правила, ако не бъдат включени допълнителни защити.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!