Козметична хирургия в чужбина – Какви са правата ви за следоперативни грижи?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1

Разследване на ITV News разкрива, че липсата на адекватни следоперативни грижи е сред най-големите рискове при пътуване в чужбина за козметична хирургия. Много пациенти са изписвани от клиники, въпреки че имат усложнения. Завръщайки се във Великобритания, те често срещат трудности при получаването на необходимите медицински грижи, което води до значителни финансови разходи.

Кой е отговорен за следоперативните грижи след операция в чужбина?

Според политиката на NHS, отговорността за последващото лечение след козметична операция е на хирурга, извършил процедурата. Клиниките в чужбина обаче може да не предоставят следоперативни грижи или те да не отговарят на стандартите във Великобритания. Много клиники също така не разполагат с медицински специалисти във Великобритания, които да помагат при усложнения след завръщане.

Може ли Британското посолство да помогне?

Според Министерството на външните работи (FCDO), посолството обикновено не може да помогне при проблеми, свързани с медицинско лечение в чужбина, тъй като тези услуги се смятат за търговски договорености.

Мога ли да разчитам на NHS след завръщане?

Британската асоциация на пластичните хирурзи (BAPRAS) е категорична: NHS не е там, за да поема разходите за нискобюджетни операции в чужбина. Въпреки това, NHS ще се погрижи за пациентите в случаи на животозастрашаващи ситуации. Според BAPRAS, разходите за лечение на усложнения от козметични операции в чужбина възлизат средно на £15,000 на пациент.

Покрива ли застраховката моята операция?

Повечето стандартни туристически застраховки не покриват проблеми, свързани с планирани хирургични операции в чужбина. Въпреки това, съществуват специализирани застраховки за такива случаи, които може да бъдат предлагани от самите клиники или хирурзи.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!