Антъни Джошуа е отстранен за 28 дни след загубата от Даниел Дюбоа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
20

Антъни Джошуа е отстранен от бокса за 28 дни след нокаут загуба от Даниел Дюбоа. Бившият двукратен шампион в тежка категория бе свален на пода четири пъти по време на мача, който завърши с тежък нокаут в петия рунд на стадион „Уембли“.

Британският боксов борд за контрол му наложи 28-дневна забрана, която е стандартна процедура след тежки поражения, за да се гарантира безопасността на боксьорите. Подобни медицински спирания се прилагат в целия свят, включително и в UFC.

Отстраняването няма да повлияе на бъдещите му планове, тъй като то изтича на 19 октомври, а Джошуа няма намерение да се връща на ринга преди това. Той потвърди, че не планира пенсиониране и иска да се върне по-силен.

Възможен следващ мач за Джошуа е реванш срещу Дюбоа през февруари 2025 г., според промоутъра Франк Уорън. Друга опция е да изчака реванша между Олександър Усик и Тайсън Фюри на 21 декември.

Съотборникът му Фрейзър Кларк смята, че Джошуа трябва да бъде търпелив и да не взема прибързани решения. Той съветва да се изчака изходът от реванша Усик-Фюри, преди да се обмисля следващ ход.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!