Ученичка на 14 години с тежки наранявания след атака с киселина в Уестминстър

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
12

Момиче на 14 години е с „животопроменящи наранявания“ след предполагаема атака с киселина в училище в Уестминстър. Нападението е станало около 16:40 ч. пред Уестминстър Академи, като „корозивно“ вещество е било хвърлено по ученици и учител. 16-годишно момче също е хоспитализирано, но без опасност за живота, а 27-годишна жена е изписана от болницата. Полицията продължава тестовете на веществото, което се предполага, че е киселина.

Директорът на училището, Нумера Анвар, потвърди, че инцидентът е станал след учебните часове, когато ученици и персонал са напускали сградата. Училището временно е затворено за разследване, а обучението продължава онлайн. Двама полицаи също са били хоспитализирани като предпазна мярка, след като се почувствали зле.

Лидерът на общинския съвет на Уестминстър, Адам Хъг, нарече атаката „шокираща“ и увери, че ще бъдат осигурени психологическа подкрепа и допълнителни мерки за сигурност. Полицията провежда спешни разследвания, за да установи и арестува извършителите. Училището планира да възобнови нормална дейност след завършването на разследването.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!