Доктор осъден на 22 години за серия от непристойни посегателства срещу пациентки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
28

Доктор от Бъркшир бе осъден на 22 години затвор за серия от непристойни посегателства. Д-р Стивън Кокс, на 65 години, бе признат за виновен по 14 обвинения за посегателства срещу седем жени пациенти, извършени в кабинета му в Бракнел, Бъркшир.

По време на делото съдът чу, че Кокс е докосвал части от телата на пациентките си по време на прегледи, въпреки че не е имало медицинска причина за това. Той карал пациентките да се събличат без нужда, докосвал гърдите им, притискал тялото си към тях и извършвал вътрешни прегледи без ръкавици и без медицинска необходимост.

Престъпленията се случили преди въвеждането на компютъризирани здравни досиета, затова разследването се основавало на ръкописни бележки от прегледите. По това време нападенията не били докладвани, но жертвите се явили след стартиране на полицейското разследване.

Кокс отрекъл обвиненията, твърдейки, че не помни пациентките и че случаите били недоразумение или инцидент.

Юристът на Кралската прокуратура Крис Уайт заяви, че медицински експерт е потвърдил липсата на медицинска причина за действията на Кокс и че те са били сексуално мотивирани. Въпреки липсата на свидетели, показанията на жертвите, които показвали сходен модел в поведението на Кокс, допринесли за осъждането му.

Уайт благодари на жертвите за смелостта им и изрази надежда, че присъдата ще им донесе известно удовлетворение.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!