Небрежност на персонала на NHS допринесе за смъртта на 13-годишно момиче от сепсис

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
172

Пропуснати възможности за спасяване на 13-годишната Клои Лонгстър, починала от сепсис, са допринесли за смъртта ѝ, заключи коронерът. Клои, от Маркет Харбъро, Лестършир, бе приета в болница с болки в ребрата след няколко дни кашлица и студоподобни симптоми. Въпреки признаците за сепсис, се забави скринингът и записа на кръвното ѝ налягане, което би трябвало да предизвика тревога за сепсис.

След 18 часа в болницата и 30 минути сърдечен масаж, Клои почина. Коронерът Софи Ломас заяви, че ако признаците бяха разпознати по-рано, резултатът можеше да бъде различен. Клои бе диагностицирана погрешно с пневмония и имаше забавяне в предписването на правилните антибиотици.

Семейството на Клои изрази разочарование от пропуснатите възможности и неадекватната грижа, като майка ѝ заяви, че се е чувствала „безпомощна“. Болницата се извини и призна недостатъците в грижата за Клои.

След приключването на разследването, болницата потвърди, че е предприела значителни стъпки за подобряване на грижите за пациенти със сепсис и повишаване на персонала.

www.budilnik.com

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!