Линията на метрото, обитавана от призрака на „Момичето във влака“

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
117

Легендата за „Момичето във влака“ разказва за призрак, който се появява на линия Bakerloo на Лондонското метро. Според свидетели, млада жена се качва на влака на станция Elephant and Castle, разхожда се из вагоните и изчезва без следа. Пътници и служители също съобщават за неясни стъпки и шумове в станцията, особено когато е затворена.

Един служител разказва как видял момичето в униформата си, докато чакал шофьора на влака. Тя минала покрай него, но след пристигането на шофьора, служителят осъзнал, че тя е изчезнала, без да мине през вратите. Когато съобщил на шофьора, той отговорил, че това момиче е често срещано явление, дори е било споменавано в медиите.

Легендата за „Момичето във влака“ е само една от много истории за призраци в Лондонското метро. Други разказват за жена, която се скита по коридорите на King’s Cross и изчезва, когато някой се опита да й помогне. Тя е облечена в дрехи от 80-те години и се смята, че е една от жертвите на пожара на King’s Cross през 1987 г.

На станция Becontree в Дагенхам се говори за жена без лице, която била видяна през 1992 г. Смята се, че може да е свързана с влакова катастрофа от 1958 г., в която загинали 10 души.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!