Бизнесът във Великобритания се страхува от голямо увеличение на националните осигуровки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
114

Бизнесът във Великобритания е загрижен за евентуално увеличение на националните осигуровки, което може да засегне пенсионните вноски и разходите на компаниите. Данъчни експерти предупреждават, че ако финансовият министър Рейчъл Рийвс отмени освобождаването от национални осигуровки за пенсионните вноски на работодателите, това може да удари пенсионните фондове и да повиши разходите на бизнеса.

В момента работодателите не плащат национални осигуровки върху своите пенсионни вноски, но ако това се промени и се въведе ставка от 13.8%, частният сектор може да бъде обложен с допълнителни £12 милиарда до края на десетилетието. Това би повишило разходите на фирмите за заплати и потенциално би забавило наемането на нови служители или повишаването на заплатите.

Много компании може да намалят вноските си в пенсионни схеми, ако се въведе новият данък. Малките фирми ще бъдат най-силно засегнати, като това може да доведе до намаляване на заетостта в малкия бизнес. Работниците също могат да бъдат засегнати, ако работодателите намалят своите пенсионни вноски или отменят схеми за намаляване на заплатите, което би увеличило данъчните им задължения.

Според експерти всяка промяна в пенсионните вноски трябва да бъде внимателно обмислена, за да не се намали стимулът за спестяване за пенсия, тъй като вече половината от британците не заделят достатъчно за своята пенсия.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!