Рейчъл Рийвс планира да запълни дефицит от £40 млрд. с увеличение на данъците в бюджета

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
46

Британският министър на финансите, Рейчъл Рийвс, се готви да покрие дефицит от 40 милиарда паунда преди предстоящия бюджет, което значително надвишава предходните прогнози за 22 милиарда. Основна цел на тези мерки е да бъдат избегнати съкращения в ключови държавни разходи и да се осигури допълнително финансиране за Националната здравна система (NHS). Очаква се увеличения на данъците да бъдат централната част от плана за намаляване на този дефицит.

Рийвс се стреми да приложи “златно правило” – изискване за балансиране на текущите разходи с приходите от данъци. Възможно е вдигане на данъци като тези върху капиталовите печалби и върху “non-doms” (лица, които не са постоянно пребиваващи), както и промени в националните осигуровки за работодатели.

Рийвс предупреди, че предстоят “трудни решения” относно данъци, разходи и социални плащания, но същевременно подчерта, че инвестициите в икономическия растеж са дългосрочното решение за справяне с финансовите предизвикателства. Тя иска да използва бюджета, за да стимулира инвестициите и икономическото развитие на Великобритания, като същевременно осигури финансова стабилност.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!