Богати чужденци лобират за италиански данъчен режим в Обединеното кралство

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
9

Богати чуждестранни граждани в Обединеното кралство и техните съветници призовават министъра на финансите, Рейчъл Рийвс, да въведе нова данъчна система, подобна на италианската, в бюджета този месец. Целта им е да предотвратят напускането на заможни лица от Великобритания.

Лобистката група “Foreign Investors for Britain” предлага система с различни нива на такси, която би освободила “не-домицилите” (non-doms) от данък наследство върху чуждестранни активи и от данъци върху чуждестранни доходи и инвестиции в продължение на до 15 години. Те ще плащат годишна такса, варираща от £200,000 до £2 милиона, в зависимост от тяхното богатство.

Предишното правителство обеща да съкрати времето за ползване на статута на non-dom от 15 на 4 години, но настоящото правителство обмисля да отмени част от тези промени. Чуждестранните инвеститори твърдят, че предложените нови данъци, особено върху наследството, ще принудят богатите хора да напуснат Великобритания и да се преместят в държави като Италия или Швейцария.

Лобистите настояват за реформи в данъчната система, като посочват италианската система за плосък данък, която успя да привлече богати чужденци.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!